Speel Mee opgericht in 1973 en de eerste Speel Mee werd in de zomer van 1973 gehouden om toen voor kinderen die niet op vakantie konden gaan een leuke week te bezorgen. Van af deze prille start was, als jonge moeder, Betty Goedhart als penningmeester enthousiast betrokken bij dit initiatief. Een enthousiasme welke ze na 40 jaar nog steeds niet kwijt is!

Activiteiten werden in De Kwakel en in Uithoorn gehouden, de laatste 2 weken van de Grote vakantie. Later werd het 1 week, omdat het een te grote belasting was voor de organisatoren en het moeilijk was om voor 2 weken vrijwilligers te krijgen. Ook vond na een aantal jaren Speel Mee niet meer in de Kwakel plaats, maar alleen in Uithoorn. Op diverse plaatsen werd Speel Mee gehouden, in scholen en later in De Scheg. Huttenbouwen vond o.a. plaats op een grasveld bij de Steenkampweg en op het terrein waar nu het busstation is.

Speel Mee was eerst een Werkgroep, maar werd in 2007 een Stichting. In het begin werden alle activiteiten in een boekje gezet en deze boekjes via de scholen aan de kinderen gegeven, er stond tevens een inschrijfformulier in.

Welke activiteiten vonden er vroeger plaats? O.A. volksdansen, oude spelen (knikkeren, springen (springtouw), tollen en hinkelen) op het Zijdelmeer roeien en daarna picknicken. Ook een speurtocht door de straten hoorde er bij. Er is veel veranderd, omdat de tijd niet heeft stil gestaan en Speel Mee daarin is meegegaan. Nu schrijven de ouders de kinderen via internet in en wordt er sinds vorig ook op die manier ook betaald.

Een ding is gelukkig niet veranderd en dat is het enthousiasme van de kinderen, vrijwilligers en organisatoren!